Over mij

OVER MIJ


Ik ben Shari Van Durme. Clickertrainer en juf in hart en nieren en binnen Equilis kan ik deze twee passies combineren.


Zoals vele meisjes ben ik beginnen paardrijden op de manege. Toch is er een groot verschil. Ik was geen zes of acht tijdens mijn eerste rijlessen, wel al zestien. Een klein beetje later dan de meeste paardenmeisjes dus...

Enkele maanden later besloten we een eigen paard te kopen. Ja, je leest het goed. Enkele maanden. Het is dan ook geen verrassing dat dit niet echt een succes was. Een merrie die geen vertrouwen had in de wereld en een beginner samen? Recipe for disaster...


Oke, zo erg was het niet. Maar Pepita maakte me wel heel snel duidelijk dat de 'manegemanier' het niet ging doen voor haar. Gelukkig hadden we iemand op de manege die grondwerklessen gaf en zo ging de bal aan het rollen. 

We begonnen met natural horsemanship. Ik nam les, zocht informatie op, las boeken ... 

Plots kwam ik via een vriend in contact met het boek grondwerk van Inge Teblick. Grondwerk, maar dan op een hele andere manier aangepakt: met clickertraining.

In de jaren die volgden werd clickertraining steeds een belangrijkere tool in mijn training. Van enkel af en toe bij kunstjes, naar basisoefeningen en ondertussen gebruiken we deze manier van werken zelfs in het zadel. 


Een weg die ik uiteraard niet alleen heb afgelegd! Doorheen de jaren heb ik les gevolgd in verschillende disciplines bij verschillende instructeurs. Van losse lessen tot trainingsweken tot jaaropleidingingen. De meeste opleidingen stonden in het teken van mijn eigen kennis en vaardigheden verbeteren, maar ik heb ook de instructeursopleiding bij Sylvie Broos gevolgd om jullie nog beter te kunnen begeleiden en mijn kennis te kunnen doorgeven.Natuurlijk ben ik niet enkel paardenliefhebster. In het dagelijkse leven sta ik niet enkel in de piste (of wei natuurlijk), maar ook voor de klas. In februari 2018 ben ik afgestudeerd als leerkracht lagere school. Waar ik heel veel didactische inzichten heb opgedaan die ook terugkomen in mijn paardrijlessen!

De paarden:

NEEM CONTACT OP

BTW: BE0707.820.777

VOLG ME

Copyright © Alle rechten voorbehouden

Net als ik doe tijdens mijn trainingen, gebruikt ook deze website cookies.

Helemaak ok!